Национална конференция „Общественото здраве - капиталът на бъдещето“ започва през май в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 6800
Национална конференция „Общественото здраве - капиталът на бъдещето“ започва през май в Пловдив

Пловдив - градът, успешно съчетаващ историята, културата и традициите с науката, технологиите и иновациите е перфектен домакин през 2019 г. на събитие, на което специалисти в сферата на общественото здраве, студенти и заинтересовани страни ще споделят опит и ще се запознаят и ще дискутират теми в областта на общественото здраве.

Българско научно дружество по обществено здраве, съвместно с Факултет по Обществено здраве към Медицински университет - Пловдив организират Трета Национална конференция „Общественото здраве - капиталът на бъдещето“, която ще се проведе на 30 май-01 юни 2019 г. в Медицински университет - Пловдив.

 Научните направления, включени в конференцията са:  Социална медицина; Здравен мениджмънт; Здравни грижи; МБС, околна среда и здраве (вкл. трудова медицина, ХДЮВ); Хранене и диетика; Оценка на здравни технологии. Икономика на здравеопазването; Епидемиология; Етични и деонтологични проблеми в общественото здраве. История и философия на медицината. Медицинско право; Информационни и комуникационни технологии в здравеопазването. Е-здраве; Съвременни тенденции в медицинското образование; Физикална медицина, медицинска рехабилитация и ерготерапия.

 Събитието ще се проведе в Аудиторния комплекс на Медицински Университет - Пловдив, един от най-модерните и професионално оборудвани такива в национален мащаб. Номиниран е за сграда на 2011 г. в категория “Култура”. Залите в аудиторния комплекс са пример за съвременно качество и стил – обзаведени с всички нововъведения и модерни технологии. Здрави и удобни сгъваеми столове и учебни банки, шумоизолационни панели, впечатляващи пространствени и цветови решения. Оборудвани са с мултимедии, лаптопи, екрани, безжични микрофони, бели дъски, лазерни показалки.

 Резюметата на докладите в конференцията ще бъдат публикувани в суплемент към списанието Folia Medica, което е рецензирано интердисциплинарно медицинско списание на МУ – Пловдив, с най-висок престиж сред българските медицински списания съгласно Scimago Journal & Country Rank.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина