Трескаво оформят срочни оценки в Пловдив, учениците излизат в дълга ваканция

Автор: Plovdiv Now 3648
Трескаво оформят срочни оценки в Пловдив, учениците излизат в дълга ваканция

МОН официално разписа заповедта за грипна ваканция на учениците в Пловдивско. Kакто съобщихме вчера, учениците на всички 192 училища в областта няма да посещават училище от 25-ти до 31-ви януари включително. Тази мярка бе предприета след заседание на Областния оперативен щаб и РУО, а целта ѝ е ограничаване разпространението на циркулиращия сезонен грип.

Документът, разписан от министъра на образованието и науката днес, официално обявява тези дни за неучебни. С това се разсейват и съмненията, плъзнали сред ученици в Пловдивско, че през въпросната седмица те ще преминат на онлайн обучение.

Припомняме, че края на грипната ваканция застъпва началото на междусрочната. Тя е одобрена за периода 1 -5 февруари, а учениците ще се върна обратно в класните стаи на 6-ти следващия месец.

Това обаче означава, че оформянето на срочни оценки трябва да се случи изключително скоропостижно, защото остава само един ден – днес! Новината силно разтревожи не само учениците, които искат да повишат оценките си, но и педагогическият персонал, който почти не разполага с време да оформи необходимата документация.

Припомняме, че за същия период се преустановява и провеждането на  извънкласни занимания и организирани дейности с ученици, включващи посещения на музеи, изложби, природни обекти и други мероприятия с културна, спортна, опознавателна и възпитателна цел, планирани екскурзии, зелени училища, туристически пътувания и др.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина