Треньорът на Марица за историческия успех в Москва: Победихме най-титулувания отбор в Европа

Автор: Plovdiv Now 5058
Треньорът на Марица за историческия успех в Москва: Победихме най-титулувания отбор в Европа

Марица (Пловдив) постигна първата в историята си победа като гост в груповата фаза на Шампионската лига, при това не над кого да е, а над най-титулувания отбор в Европа – Динамо (Москва). Момичетата на Иван Петков изиграха превъзходен мач в Дворец спорта Динамо и се наложиха над именития руски гранд с 3:1 (25:23, 18:25, 25:23, 25:17). С този свой успех българският шампион запази своите шансове за класиране напред към четвъртфиналите, като пътят към тях минаа през победи и в оставащите им два мача в Група Е. 

Ето какви са отзивите по повод историческата победа:

“Нормално е да бушуват много емоции след тази победа. Победихме най-титулувания отбор в Европа. Всички сме щастливи, момичетата изиграха един страхотен мач и искам да ги поздравя. Държахме се като колектив много добре. Успяхме да си изпълним задачите, които имахме и излязохме с огромно желание за победа. Това ни беше и последният шанс да хванем влака за елиминациите, нещата остават отворени ”, заяви пред volleymaritza.bg старши-треньорът на маричанки Иван Петков.

“Уникални са емоциите след такава победа. Играхме много задружно. Аз съм горда от отбора, защото в този състав тренираме от съвсем скоро. Включването на Емилия Димитрова и Христина Вучкова също ни помогна много. Радвам се, че успяхме да се сработим. Имаше много енергия и позитивни емоции и това доведе до победата” сподели капитанката на Марица (Пловдив) Лора Китипова минути след историческата победа в Шампионска лига срещу руския шампион Динамо (Москва) като гост. Китипова беше избрана за най-полезен състезател на мача (MVP).

Повече от емоционалните изказвания вижте във видеата:

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина