Тотев: За нас не е важно кой ще вземе Купата, искаме да стане празник за Пловдив!

Автор: Ива Модова 4929
Тотев: За нас не е важно кой ще вземе Купата, искаме да стане празник за Пловдив!

Футболистите на Ботев и Локомотив ще излязат на финала за Купата на България, облечени с екипи с логото на европейската столица на културата Пловдив 2019. Екипите бяха показани днес от кмета на града Иван Тотев, по време на съвместната среща между клубовете, фенове и ветерани на двата отбора, инициирана от Областния управител Здравко Димитров.

Футболистите на двата пловдивски клуба ще се появят на терена със специалните фланелки, на които е изписано „Пловдив 2019 – Европейска столица на културата”.

„Много е важен този мач, не само защото и двата отбора са пловдивски, а и за самата година, когато градът е Европейска столица на културата”. По последна информация сме минали 11 хиляди продадени билета, но се очаква да достигнат до 15 хиляди. За нас това кой ще победи не е важно, важно е да стане празник на Пловдив”, заяви Иван Тотев.

Той добави, че ден след 16 май, от 12 часа в сградата на Общината ще бъде посрещнат победителят и от терасата ще бъде показана Купата.

„Дайте да се съберем и да си направим купона. Пожелавам успех на Ботев, ама дано да паднат. Нека да си подадем ръка и от тук нататък да правим спорт, а не интриги. Да покажем класен футбол”, заяви президентът  на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски.

На срещата в Общината стана ясно още, че на 15 май ще бъде мобилизирана и цялата техника на полицията на двата града. Шефът на Од на МВР - Пловдив старши комисар Атанас Илков обясни, че агитките на двата отбора трябва да се организират и да тръгнат заедно, като феновете на единият клуб ще потеглят  час по-рано, за да няма напрежение. Засега обаче не е ясно кои. 

Агитките ще бъдат ескортирани от служители на пловдивската полиция, като освен това по цялата магистрала ще има позиционирани патрулки. Пристигайки в София, феновете на двата отбора ще бъдат разделени, както и след приключването на срещата.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина