Предлагаме ви рецепта за тортила с авокадо, яйца и извара - много вкусна и по-здравословна.
Продукти:
питка за тортила - 1 готова
авокадо - 1 бр.
яйца - 3 бр. (1 цяло и 2 белтъка)
извара
горчица
чери домати
сол
черен пипер
лимонов сок
Приготвяне:
На загрят тиган слагате питката за няколко секудни и я обръщате от двете страни, за да се стопли и омекне. Слагате я в чиния и я намазвате с горчица.
След това намачквате авокадото и го овкусявате със сол, черен пипер, лимонов сок или други подправки по избор.
В тиган или тенджерка си приготвяте бъркани яйца, като прибавяте и изварата. След като са готови ги разпределяте върху вече намазаната с горчица и авокадо питка.
Нарязвате няколко доматчета и ги поставяте върху яйцата! Сгъвате или навивате тортилата и поднасяте.