Топло и предимно слънчево ще е днес, започва циганско лято

Автор: Plovdiv Now 3561
Топло и предимно слънчево ще е днес, започва циганско лято

Над по-голямата част от страната днес ще е предимно слънчево, но от запад облачността, предимно висока, ще започне да се увеличава. След обяд над западните райони ще се увеличи и средната облачност и на отделни места първо в планинските райони, по-късно и на повече места в Западна България ще превали слабо. Ще духа слаб вятър предимно от югоизток. Максималните температури ще са между 25° и 30°.

 

В Пловдив времето ще е също предимно слънчево с променлива облачност, минималната температура е 15 градуса, а максималната - 28. валежи днес не се очакват. 

През нощта срещу четвъртък на отделни места са възможни и по-интензивни явления. Атмосферното налягане ще се понижава и ще е по-ниско от средното за месеца. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Евгения Егова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 24-25°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Над планините сутринта ще е предимно слънчево, но още около обяд над западните райони, а до вечерта и над централните облачността ще се увеличи. Само на отделни места в масивите в Западна България ще превали, възможно е и да прегърми. Ще духа до умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 метра височина ще е около 21°, на 2000 метра - около 14°.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина