Предлагаме ви рецепта за топла есенна салата със сезонни продукти и много подправки.
Продукти:
карфиол - 1 ч.ч. розички
броколи - 1 ч.ч. розички
лук - червен, на вкус
царевица - 1/2 консерва
моркови - 1 цял, голям
олио - 4 с.л.
чесън - 2 - 3 скилидки пасиран
оцет - 2 с.л.
кисело мляко - 1/2 кофичка
сол
черен пипер
майонеза - 1 с.л.
Приготвяне:
Зеленчуците се бланшират предварително - почти сваряват. Царевицата е от консерва и се смесва в огнеупорен съд с вече почти сварените и отцедени зеленчуци.
Отгоре се залива със соса, приготвен от едно кисело мляко, в който са добавени чесъна, сол, черен пипер и малко майонеза.
По желание се добавя и малко настърган кашкавал и топлата есенна салата се запича за кратко в силно загряна фурна.