Топъл обяд вече предоставят на 170 души в Куклен

Автор: Plovdiv Now 4303
Топъл обяд вече предоставят на 170 души в Куклен

В община Куклен тече  изпълнението на проект „Целево подпомагане с топъл обяд в Община Куклен””, като крайният срок е 19 юни. Средствата са осигурени по Целева програма „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация – 2020” от националния бюджет, чрез Агенцията за социално подпомагане.

В периода на изпълнение на проекта, Община Куклен  ще осигурява всекидневно топла храна за 170 лица, които не могат да си го осигурят сами поради материални, финансови, здравословни и други проблеми. В обхвата на лицата, които ще получават безплатна храна са такива с ниски доходи, под линията на бедност, определена за страната, за времето, в което са поставени под задължителна карантина, възрастни над 65 години, без доходи или с доход под линията на бедност, които живеят сами и нямат близки, които да се грижат за тях и в условията на извънредното положение и не са в състояние да си осигурят прехраната, лица, които поради възрастта си, поради трайно увреждане или в резултат от заболяване не могат да се самообслужват и не могат да осигурят сами или с помощта на близките си своите ежедневни потребности от храна.

Храната се приготвя в деня на доставката, опакована в кутии за еднократна употреба, допълнително поставени в пакет, и се доставя ежедневно до дома на потребителя, в работни дни. 

Ще се извършва и допълнителна подкрепа за целевите групи, като закупуване на хранителни продукти или такива от първа необходимост със средства на потребителите, както и информиране и консултиране относно предоставяне на социални услуги от Община Куклен и др. 

При определяне на хората, които попадат в целевите групи и имащи право да се възползват от дейностите по проекта са разгледани и анализирани всички възможности за идентифициране на нуждаещите се лица, като информация от доставчици на социални услуги и институции и  сигнали от граждани.

Програмата "Топъл обяд" е част от цялостната социална политика, която Община Куклен прилага в подкрепа на хората, живеещи в лишение и в риск от социална изолация, и допълнение към мерките й, насочени към най-уязвимите, поради обявената извънредна ситуация, свързана с ограничаване разпространението на заболяването COVID-19.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина