Забележка: Това брауни е диетично, ако изключим сметаната и топинга, които са по желание.
Рецепта - Йорданка Ковачева
Предлагаме ви рецепта за тиквено брауни - вкусен, но диетичен есенен десерт.
Продукти:
овесено брашно - 200 г (или овесени ядки)
тиква - 400 г обелена
белтъци - 330 г (около 6 бр.)
подсладител - 70 г на прах (или 180 г кафява захар)
какао - 60 г (100 % натурално)
бакпулвер - 15 г
ягодов топинг - за поръсване, по желание
сметана - бита, сладкарска за гарниране
Приготвяне:
Разбийте леко белтъците със захарта или подсладителя. Тиквата настържете на средно фино ренде или може да я смелите в блендер, но не на абсолютна каша.
В купа смесете брашното със бакпулвера и към тях пресейте какаото, за да няма бучки. Ако нямате овесено брашно, си смелете в блендер овесени ядки и ще получите такова.
Съединете всички съставки за браунито и разбийте с миксер до хомогенност на умерена скорост и не прекалено продължително.
Сипете сместа в квадратна тавичка с приблизителни размери 24/24 см, покрита с хартия за печене, и поставете в загрята на 180 градуса фурна за 30 минути.
Готовия сладкиш оставете да поизстине 10 минути и отделете от формата, повдигайки хартията. Сложете го върху решетка, за да изстине напълно за около още 30 минути.
Нарежете на квадратчета и по желание поръсете с ягодов топинг и гарнирайте с бита сметана.
Да ви е сладко!
Забележка: Това брауни е диетично, ако изключим сметаната и топинга, които са по желание.
Рецепта - Йорданка Ковачева