Предлагаме ви рецепта за тиквен пай - разкошен есенен десерт.
Продукти:
тиква - 2 ч.ч. тиквено пюре
кафява захар - 2/3 ч.ч. + 1/4 ч.ч.
кондензирано мляко - 1.5 ч.ч.
яйца - 3 броя
канела - 3/4 ч.л.
карамфил - 1 щипка, смлян
джинджифил - 1 щипка
портокали - настърганата кора на 1/2 плод
индийско орехче - 1/4 ч.л.
сол - 1 щипка
тесто - готово маслено
сметана - сладкарска за поднасяне
Приготвяне:
Загрейте предварително фурната на 200 градуса.
В подходяща голяма купа разбъркайте тиквата, двата вида захар и портокаловата кора, след което към тях прибавете яйцата, подправките и кондензираното мляко. Бъркайте, докато се получи хомогенна смес.
Разстелете тестото по намазнена тава, като запълните добре ъглите и страните. Изсипете тиквената смес и сложете пая първо да се пече 15 минути на 250 градуса, а после 45 минути на 180 градуса. При нужда, покрийте с фолио, ако тестото започне да потъмнява.
Поднесете тиквения пак с целувка от разбита сладка сметана.