Тиквен пай - разкошен есенен десерт

Автор: Plovdiv Now 4484
Тиквен пай - разкошен есенен десерт

Предлагаме ви рецепта за тиквен пай - разкошен есенен десерт.

Продукти:

тиква - 2 ч.ч. тиквено пюре

кафява захар - 2/3 ч.ч. + 1/4 ч.ч.

кондензирано мляко - 1.5 ч.ч.

яйца - 3 броя

канела - 3/4 ч.л.

карамфил - 1 щипка, смлян

джинджифил - 1 щипка

портокали - настърганата кора на 1/2 плод

индийско орехче - 1/4 ч.л.

сол - 1 щипка

тесто - готово маслено

сметана - сладкарска за поднасяне

Приготвяне:

Загрейте предварително фурната на 200 градуса.

В подходяща голяма купа разбъркайте тиквата, двата вида захар и портокаловата кора, след което към тях прибавете яйцата, подправките и кондензираното мляко. Бъркайте, докато се получи хомогенна смес.

Разстелете тестото по намазнена тава, като запълните добре ъглите и страните. Изсипете тиквената смес и сложете пая първо да се пече 15 минути на 250 градуса, а после 45 минути на 180 градуса. При нужда, покрийте с фолио, ако тестото започне да потъмнява.

Поднесете тиквения пак с целувка от разбита сладка сметана.

recepti.ezine.bg

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина