Тиква с ориз - вкусна и интересна есенна гозба

Автор: Plovdiv Now 6194
Тиква с ориз - вкусна и интересна есенна гозба

Предлагаме ви рецепта за тиква с ориз - вкусна и интересна есенна гозба.

Продукти:

150 г тиква

1 ч.ч. ориз

1 глава лук

1 с.л. олио

1 ч.л. масло

сол

1 с.л. шафран

черен пипер

1 с.л. мак

Приготвяне:

Тиквата (150 г) се нарязва на кубчета и се задушава в загрятото масло 5 минути. Налива се топла вода, колкото да я покрие. Посолява се и задушаването продължава на слаб огън още 10 минути.

В друг съд се загрява олиото и в него се задушава нарязаният на ситно лук (1 глава). Щом стане прозрачен, се прибавя измитият и отцеден ориз (1 ч.ч.). Посолява се, разбърква се и се пържи 2-3 минути.

Налива се вода и се оставя да поври 3 минути при непрекъснато бъркане. Прибавят се шафранът (1 с.л.), черният пипер и маковото семе (1 с.л.). Разбърква се и се оставя да поври 3 минути.

Прибавя се задушената тиква, разбърква се и се вари до пълна готовност. Цялата течност трябва да бъде поета от ориза, а самият той да бъде сварен.

1001recepti.com

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина