Тийнейджър рисува танк на Сахата, момичета го напътстват

Автор: Парашкева Иванова 4503
Тийнейджър рисува танк на Сахата, момичета го напътстват

Ученици, които са драскали по Сахат тепе, са били отведени във Второ районно във вторник, научи TrafficNews. Охранителните камери на сградата на Певческото дружество "Ангел Букорещлиев" засекли младеж в компанията на няколко момичета , които рисували по информационната табела в подножието на хълма. Момчето демонстрирало творческите си заложби, рисувайки танк, а девойките го наставлявали. 

След сигнал, на място пристигнал патрул на Общинска охрана, които сигнализирали и Второ районно. Вандалите били спипани на място и отведени в районното. На място са открити флакони с райски газ и балони. 

По случая срещу две непълнолетни лица е образувана проверка, която е възложена на инспектор от Детска педагогическа стая. Малко вероятно е тийнейджърите да понесат сериозна санкция и това е една от причините, заради която цялото тепе е нашарено с графити. В най- добрия случай ще се разминат с предупредителни протоколи. 

Всъщност при добро желание, общината може заведе граждански иск срещу родителите на хулиганите. С едно такова действие тя ще възстанови щетите, които ще понесе за почистването на графитите, а от друга няколко глоби могат да послужат като превенция срещу драскачите. 

От вчера в района на Данов хълм патрули на "Общинска охрана" извършват допълнителни проверки. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина