Тийнейджър и неговите баба и дядо имат нужда от помощ

Автор: Plovdiv Now 9063
Тийнейджър и неговите баба и дядо имат нужда от помощ

17-годишен младеж и неговите баба и дядо имат нужда от подкрепа. Живеят в столицата, а след като платят битовите си сметки, дори купуването на храна е проблем.

За историята им споделят от инициативата "Подай ръка Заедно за по-добро бъдеще". Те променят някои от данните им и крият лицата на сънародниците ни - заради чувството на срам, което изпитвали.

Станислав се грижи сам за 92-годишния си дядо Никола и своята баба Невена. Живеят със средствата от пенсията на Никола, защото баба Невена временно не получава пенсия. Родителите на младежа вече имат други семейства, а връзката му с тях е "веднъж в годината".

Така единадесетокласникът трябва да подкрепя и финансово своите близки. Когато намери работа, дава средствата в помощ на домакинството. Въпреки трудностите - момчето продължава да мечтае.

Обича да спортува, като някой ден желае и да учи в НСА. Междувременно посещава училище, а и учи за програмист. С малкото средства, които е събрал, си е купил куче, а малко след това осиновил още едно. Липсата на средства обаче затруднява целите му.

Момчето е прекратило посещенията си в спортен клуб именно, защото е нямал парите, за да си плати таксата. За работата по образователни проекти му е нужен интернет, а битовизмите също то притискат.

На семейството е нужна подкрепа. Трябват им памперси, матрак, чаршафи, дрехи, обувки, но и средства. Всеки, който желае да подкрепа младежа и възрастните му роднини, може да го стори по следния начин:

BG60STSA93000027878362
Банка ДСК/STSABGSF
За Подай ръка ЗПДБ
Основание: Дарение за кауза на Подай ръка 4
PayPal: [email protected]

"Всеки, който желае да подкрепи Станислав и неговото семейство, може да го направи и лично. Свържете се с колегите ни на 0888/02-04-06 е екипът ни ще Ви съдейства напълно. (11:00ч.-17:00ч.)
Лични данни публично/онлайн не предоставяме", уточняват от инициативата "Подай ръка Заедно за по - добро бъдеще".

Вижте целия разказ за трудната съдба на семейството, публикуван без намеса:

 "Здравейте, Приятели.
С молба за помощ към нас се обърна семейство от град София. Едно силно, борбено, младо момче има нужда от подкрепа.
17-годишният Станислав живее само със своят дядо и баба.  Младото момче помага и се грижи за 92-годишният си дядо Никола и своята баба Невена.

По думи на баба Невена, Станислав е страхотен внук, детето учи, в момента е в 11 клас, а когато намери работа, помага, а парите ги дава за храна за семейството. Станислав обича много и животните, като с парички от рождения си ден си е купил куче, а отскоро си е осиновил и куче от улицата и вече има две.

Майката и бащата имат други семейства, майката от години е в чужбина и връзка със Станислав и семейството нямат.
Веднъж в годината им се обажда, но както момчето ни сподели “ отдавна съм свикнал”. Станислав има нужда от нашата подкрепа.

Живеят единствено с пенсията на дядото, бабата в момента не получава пенсия.  Момчето ни помоли за памперси (гащи) за дядо си 50-100 кг дневни/нощни.

Имат нужда и от матрак за единично легло + завивки и чаршафи, възглавница. За стаята на момчето също ни трябват спални комплекти и завивки (150/220)

Помоли ни, ако можем да му осигурим телевизор за неговата стая. 

Станислав обича и да спортува. Тренирал е бойни изкуства, но вече четири месеца не ходи да тренира, защото няма средства, за да си заплати тренировките.  Тази година става на 18, а догодина след като завърши, мечтата му е да учи в НСА.

Семейството има нужда от средства за битовите си сметки, както и от храна. Детето ни споделя, че храната им е чест проблем, защото след като си платят сметките за ток, вода, телефон, почти нищо не им остава.

Има нужда от средства и за плащане на интернет, учи за програмист и често прави проекти и му е необходим за образованието.
За него търсим и дрехи и обувки (предимно спортни) размер 44 за обувки и дрехи - размер S/M
Може да подкрепите каузата ни за Станислав и семейството му, чрез сметка:

BG60STSA93000027878362
Банка ДСК/STSABGSF
За Подай ръка ЗПДБ
Основание: Дарение за кауза на Подай ръка 4
PayPal: [email protected]
Всеки, който желае да подкрепи Станислав и неговото семейство, може да го направи и лично.
Свържете се с колегите ни на 0888/02-04-06 е екипът ни ще Ви съдейства напълно. (11:00ч.-17:00ч.)
Лични данни публично/онлайн не предоставяме.

За да запазим честта и спокойствието на момчето, както и по негова молба, тъй като е притеснено и се чувства засрамено, сме закрили лицето му, а част от информацията е с променени данни.
Ако желаете да дарите храна, дрехи или друго, може да го направите в нашия офис:

София, ул. Българска легия 37, офис 1
От 11:00ч.-17:30ч.
За Подай ръка
При нужда от повече информация:
0888/02-04-06"

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина