The show must go on: Бездомниците от парка на „Капитан Райчо“ се снабдиха и с парти колона

Автор: Plovdiv Now   2983
The show must go on: Бездомниците от парка на „Капитан Райчо“ се снабдиха и с парти колона

Парк в самото сърце на Пловдив лека-полека се превръща в територия, която пловдивчани не само не могат да използват, но и предпочитат да избягват. Става въпрос за парка в началото на ул. Капитан Райчо, веднага след кръстовището с бул. „Цар Борис Трети Обединител“. Някога ремонтиран, осветен и с поддържана растителност, днес е сборище за бездомници, просяци и алкохолици, тъне в мрак, препълнени кошове за боклук и бирени бутилки...

TrafficNews писа за този проблем след сигнал на възмутени граждани до медията ни. Проблемът с този парк, оказва се, не е от сега – сегашните „обитатели“ са се преместили от съседния парк, където живущите са се видели в чудо и са били принудени да подадат жалба в Общината с искане пейките да бъдат демонтирани, за да се отърват от нежеланите нерегламентирани увеселения.

Сега със същите проблеми се сблъскват и жителите на блока в съседство. И сега, както и на предишното място, героите са същите – Къната, Маргото, Владо, Франко… малко ако позабавите крачка, докато преминавате, няма как да не чуете имената - общуването е на високи децибели, придружено от цветущ, пиперлив език, който нерядко преминава в псувни и обиди.

Бездомници превзеха парк в центъра, пият и викат денонощноГражданите се притесняват да посещават парка

Оказва се, че освен познайници на квартала, те не са неизвестни и за органите на реда. Вторите, за съжаление, нямат много полезен ход и механизми, с които да облекчат положението.

„Знаем ги кои са, проверяваме им документите, правим забележки, разгонваме ги, ако е нужно, но това е – като ни видят гърбовете, се връщат и събират отново. Съгласете се, че не може във всеки парк да поставим екип, нито можем непрекъснато да сме тук“, каза пред репортер на Трафик полицай, отзовал се на сигнал след поредното разтуряне на нерегламентираната седянка.

Репортерска проверка преди ден показа, че групата не само, че не спира да се събира, но и се увеличава. Дори вече е „въоръжена“ с портативна парти колонка, която да внася настроение и да върви пиенето на бира.

Подобни новини

...

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина