Тестването в Пловдив започва, ето как ще става

Автор: Plovdiv Now 4351
Тестването в Пловдив започва, ето как ще става

„ДКЦ-то към „УМБАЛ „Свети Георги” ще прави пробите. Само в Столипиново те ще се взимат от мобилна лаборатория. Още тази седмица започваме работа, като искаме до 10 дни да направим пробосъбирането”. Това каза Областния управител Дани Каназирева по време на брифинг, на който присъства главен държавен здравен инспектор - Доц. д-р, д.м. Ангел Кунчев.

Пробите ще се събират на случаен принцип. Хората ще се информират със специални писма. Ще се сформират екипи от доброволци, които на място ще дават информация. В ДКЦ-то към УМБАЛ „Свети Георги” ще се извършва тестването, като това ще е под график.

„Всеки един ще получи резултата си”, каза още Каназирева.

„Задължително е цялото домакинство да бъдат тествано. Фокусът е върху пълнолетните лица”, каза д-р Стоицова.

„Всяко разхлабване крие рискове. Важен е балансът. Важно е да не се постави под риск епидемията, за сега успяваме. Над 100 нови случая в рамките на 3 последователни дни, връщаме старите мерки. Много сме внимателни. Все още обсъждаме ситуацията с детските градини и моловете, до 10 дни ще имаме решение. Обсъждаме и отпушване на туризма. Насочени са ни усилията към морския туризъм. Следим Турция и Гърция как подхождат и набелязваме мерките”, каза доцент д-р Кунчев във връзка с разхлабване на мерките у нас. 

„50-60 души в рамките на месец ще са ангажирани с това изследване. В момента ние правим до 1500 изследвания. Само в Пловдив ще са наведнъж 1000. Това е много като организация. Когато хора имат положителни резултати, ще бъдат направени и ПСР тестове, за да сме сигурни, че не са заразоносители”, каза още главният държавен инспектор във връзка с тестването на пловдивчани.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина