Темелков: Пуснали сме документите за електробусите, но това няма да реши проблема с градския транспорт

Автор: Plovdiv Now 1691
Темелков: Пуснали сме документите за електробусите, но това няма да реши проблема с градския транспорт

Преди седмица Община Пловдив е подала три фиша към МРРБ за проекта си за закупуване на 20 електробуса и зарядни станции. Инвестицията е на стойност 30 млн. лева, като се очаква привличането на евростедства по програмата „Развитие на регионите“.

В момента се в постоянен контакт с институциите. Имаме доста добра връзка и се надявам предложението ни да бъде одобрено“, заяви заместник-кметът по образование, бизнес развитие и европейски политики Владимир Темелков. И допълни: „Само по себе си тези, 20-30 рейса няма да решат проблемите на градския транспорт в Пловдив. Тях ги решава кметът Костадин Димитров, които е дал ясен срок от един месец към превозвачите. Той е на път да изтече. Оттам нататък, тези, които не се справят, да му мислят, защото ще останат без работа“.

Той не коментира дали ако се стигне до разваляне на договорите между общината и сегашните превозвачи, ще бъдат намерени нови кандидати за обслужване на градските линии. "Аз не мога да говоря от гледната точна на кандидатите. Ще намерим решение на този върпос", заяви той. 

Припомняме, че на предстоящата сесия на Общинският съвет в Пловдив ще гледа предложение, с което да се вкарат две нови автобусни линии от маршрутната схема на града. Дори преди тези средствата за електробуси да бъдат привлечени, градските власти могат да наемат автобуси, с които да изпълняват двете линии – независимо дали са електрически или с конвенционални двигатели.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина