Търсят нов директор на най-закъсалата болница в Пловдив

Автор: Благовест Андонов 4511
Търсят нов директор на най-закъсалата болница в Пловдив

Конкурсът за директор на закъсалата общинска болница МБАЛ „Св. Мина” ще се проведе на 15 септември, обявиха от градската управа. Документи за участие в конкурса ще се подават до 14 септември, а на следващия ден ще е препитването на кандидатите.

До конкурса се стигна след четири решения на Общинския съвет в последните години, а три пъти процедурата се проваляше. Първите два пъти нямаше нито един желаещ за конкурса, а след това той бе прекратен заради пандемията от COVID-19.

Кандидатите трябва да са магистри по медицина или икономика и да имат най-малко 5 години стаж по специалността си. Желаещите на поста трябва да представят и план за управлението на лечебното заведение за 3 години, като да събеседват и с комисията.

В момента начело на болницата, която трябваше да приема пациенти с COVID-19, е проф. Петър Петров. Той замени д-р Генади Странджев временно начело преди няколко месеца. Вероятно той ще бъде един от кандидатите на конкурса.

МБАЛ "Свети Мина" е в изключително тежко финансово състояние с над 2 милиона лева дългове, които продължават да растат. Общинските съветници гласуваха и отпускането на 270 000 лева безлихвен заем на болницата, която да погаси дълговете си към ОББ. Заради кредита сметките на болницата бяха под запор, припомня Trafficnews.bg.

В момента болницата е обезпечена с всичко необходимо за дейността й, оборудвана е с необходимата техника за лечение на опасния вирус и са осигурени лични предпазни средства да медицинските екипи.

Новата власт се отказа от намеренията болницата да бъде слята с МБАЛ „Св. Панталеймон”, като според ръководителите лечебното заведение може да се оздрави финансово с правилните дейности и реформи.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина