Танцов спектакъл “Копнеж“ за пръв път на пловдивска зема

Автор: Plovdiv Now 6995
Танцов спектакъл “Копнеж“ за пръв път на пловдивска зема

„КОПНЕЖ“ е танцовият спектакъл, който ще бъде представен като част от Balkan Dance Project през юни в София и Пловдив, а след това танцовите артисти от Словения, Босна и Херцеговина, Хърватска и България заминават на балканско турне.

Balkan Dance Project стъпва за първи път на българска земя и то с две премиери. Основана в Белград, танцовата платформа дава възможност на млади обещаващи таланти от балканските страни да изследват в общо преживяване човешки истории, засягащи под една или друга форма балканските нрави. Тази година водещо чувство на концепцията на продукцията е копнежът.

Спектакълът ще бъде представен премиерно в два последователни дни:

19:00 часа, 8 юни  –  на сцената на Военен клуб – Пловдив като част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019 г.

19:30 часа, 9 юни - на сцената на ДНК, София като част от събитията, подкрепени от СП „Култура“ на Столична община

Билети: онлайн и на място, 12 лв.

Хореограф: Стефания Георгиева

Танцов екип: Калина Георгиева, Дорина Пунчева, Радослав Йорданов, Mojca Majcen (Словения), Branko Mitrović (Босна и Херцеговина), Endi Schrotter (Хърватска)

Музика: Проф.Д-р Димитрина Кауфман и Мария Кауфман
Фотограф: Иван-Александър

Продуцент за България: ATOM THEATRE

Проектът е част от програма на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 и е подкрепен от Програма „Култура“ на Столична община.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина