Талантлива украинка пее песни на Едит Пиаф във втората фестивална вечер на “Златен ключ“ СНИМКИ

Автор: Plovdiv Now 6710
Талантлива украинка пее песни на Едит Пиаф във втората фестивална вечер на “Златен ключ“ СНИМКИ

От вчера градът под тепетата е домакин на най-големия музикален форум на Балканския полуостров за мелодични шансони - 16-то издание на Международният фестивал за франкофонска песен „Златен ключ” - Пловдив 2019. И тази година Алианс Франсез Пловдив организира събитието, включено в Културния календар на Община Пловдив, а както повелява традицията - негов водещ е основателя на Фестивала, Бернар Руо.

В рамките на фестивала „Златен ключ” се провежда отново и „Френската седмица” на площад „Стефан Стамболов” пред Общината. До 30 юни пловдивчани и гостите на града имат възможността да се докоснат до техническите и културни аспекти на Франция. Ще могат да се видят най-новите модели френски автомобили, слънцезащитни продукти, полезни съвети, тестове и много други изненади. 

Алианс Франсез подготви мащабен проект със заглавие „Тракия”. Близо година френски дизайнер и неговият екип творят оригинална колекция „Висша мода”, вдъхновена от българските шевици и цветове. Идеята обединява българските фолклорни традиции в народната тракийска носия с френските шансони и едно типично френско ноу-хау – Висшата мода. Колекцията е уникална и след представянето й ще бъде дарена на музей във Франция. За целта  от Франция пристигнаха и няколко френски мис, които дефилираха на пловдивска сцена, за да демонстрират истински френски професионализъм в тази област. По покана на дизайнера, специално от Бангкок долетя и красива тайландка-модел, която също се включи в спектакъла „Мода и Шансони”.

Откриването на Международния фестивал за франкофонска песен се състоя снощи с атрактивен  концерт-спектакъл в залата на Дом на културата „Борис Христов”, с участието на френския дизайнер Пенг Сенпинта,  който създаде пред очите на публиката висша мода тоалет директно по тялото на една от френските Мис, с който тя веднага дефилира. 

Сред звездните имена, участници в първия концерт бяха Ивана Муцкова, която се надпяваше с „Талантът на Франция” – близнаците  Джес и Уесли /Jesse и  Wesley/. Публиката се наслади на завладяващите изпълнения на KsANa - Клавдия Китанова (вокал, перкусии) и Антон Яначков (китара) Участие взеха и лауреатите Нели Солакова, Марина Спасова, Надежда Димова и Любомира Бекирова. Към националните финалисти се присъедини и малката Сесил Алпер от Търговище.

Тази вечер от 19.30 часа в ДК "Борис Христов" е концерт–рецитала на талантливата изпълнителка от Украйна, Олга Василенко, която ще пее Пиаф. В него ще вземат участие и солистите от балет ART DANCE, Христина Маврева и Иван Христов с хореограф и режисьор Нина Козина.

Последният ден от фестивалната седмица в неделя е отреден за едно вечерно шоу на Гребната база в градината на хотел Ландмарк.  Грима и прическите на френските мис са поверени на младите таланти от Професионалната гимназия по облекло „Ана Май” – Пловдив, а над 40 доброволеца от ЕГ ”Иван Вазов” помагат в организацията.

Входът е свободен!

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина