Световноизвестни графити артисти рисуват в Пловдив изображение на площ от 5000 m² на тайно място

Автор: Plovdiv Now 4799
Световноизвестни графити артисти рисуват в Пловдив изображение на площ от 5000 m² на тайно място

Световноизвестните графити артисти Ella & Pitr  ще бъдат в Пловдив - Европейска столица на културата 2019 от 1 до 5 юли по повод Фестивала на студентите франкофони „Да творим заедно“.

По покана на Френски Институт в България и в партньорство с Фондация Пловдив 2019, те ще създадат заедно със студентите изображение на площ от 5000 m² под мотото „Заедно“.

Елла Безнайу и Лоик Нива от Сент-Етиен, Франция, излизат на сцената на уличното изкуство през 2007 г. От 2013 г. Те започват да рисуват огромни хора, които наричат „Спящите великани“ и които се превръщат в тяхна запазена марка. Техните гиганти, които сякаш всеки момент ще се събудят се простират на площи от 5000 до 21 000 m². До момента те са нарисували повече от 40 великани в много страни по света.

Фестивалът на студентите франкофони се организира от Университетската агенция на Франкофонията, Международната организация на Франкофонията в партньорство с Френски институт в България, Медицински университет – Пловдив, Фондация Пловдив 2019, Френско-германския културен фонд, Международната делегация на Валония-Брюксел. Всички материали за рисуване за предоставени от Оргахим и Mr.Bricolage Bulgaria.

Работата на Елла & Питр ще бъде заснета с дрон, ще бъде показана по време на гала вечерта и ще бъде споделена в социалните медии. Тайното място в Пловдив, на което двамата артисти заедно със студентите ще работят ще бъде открито за посещение на широката публика на 3 и 4 юли.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина