Светът на тениса “сваля шапка“ на пловдивчанката Цветана Пиронкова

Автор: Plovdiv Now 7485
Светът на тениса “сваля шапка“ на пловдивчанката Цветана Пиронкова

Светът на тениса свали шапка на пловдивчанката Цветана Пиронкова, която осъществява невероятен победоносен рейд на Открития шампионат на САЩ. Цвети не бе играла от повече от 3 години заради майчинство, но се завърна с гръм и трясък и навърза три страхотни двусетови победи, за да се класира за осминафиналите. Пиронкова победи рускинята Людмила Самсонова, испанката Гарбине Мугуруса и хърватката Дона Векич и светът отново заговори за нея.

Официалният сайт на WTA не подмина блестящото й представяне и окачестви завръщането й в професионалния тенис "феноменално" и "невероятно" "поразително". Сайтът отбелязва, че Пиронкова е попаднала в основната схема, благодарение на защитения и ранкинг и решението й да участва в турнира се е оправдало напълно. Официалният сайт на US Open пък описва приказката на Цвети в Голямата ябълка като "най-изумителната" история в надпреварата, свързана с участие на майка.

Самата Пиронкова призна, че е изненадана от класирането си на осминафиналите. Бившата ни първа ракета разкри и обезпокоителна новина – че изпитва болки в различни области от тялото си и се надява да е готова за следващия си двубой срещу Ализе Корне, който трябва да се играе в понеделник. Честно казано, чувството не е много приятно. Имам болки тук и там. Днес също се появиха нови. Но терапевтите тук са страхотни, както във всички турнири на WTA. Физиотерапевтите на WTA и масажистите са просто страхотни. Те ми помагат много и с всичко. Преминах през много масажи, през много възстановителни процедури и опитвам да подготвя тялото си по възможно най-добрия начин. Имам един ден, за да го сторя. Надявам се, че ще съм готова за следващия си мач, каза полуфиналистката от Уимбълдън 2010.

Чувството е страхотно, мачът с Векич беше труден, макар резултатът да не показва това. Първият сет беше много, много на кантар, особено при 4-4. Всичко беше въпрос на няколко точки. Аз съм наистина радостна, че издържах и спечелих частта. После, във втория сет, имаше няколко важни момента. Запазих своето постоянство и това се отплати, каза българката. Тя призна, че постоянно говори с членовете на своето семейство, включително със сина си Александър, когото роди през март 2018 г.

Говоря много с всички тях. Те също са много щастливи. Може би не са толкова изненадани, колкото мен – така предполагам. Това казват. Споделиха, че знаят, че го имам в себе си. Най-вероятно не очаквахме да се случи толкова скоро, каза Пиронкова. Пловдивчанката допълни, че не е говорила със Серина Уилямс, Ким Клайстерс и Виктория Азаренка за това какво е да бъдеш майка, завърнала се в тура. Също така сподели, че е разменила ценен опит с Катерина Бондаренко, която вече има две деца. Цвети отново потвърди, че в момента се наслаждава на тениса и осъзнава, че това не е най-важното нещо в живота ѝ. Ализе е голям боец. Винаги се бори до последната точка, каза Пиронкова за следващия си мач.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина