Студентка от Юридическия факултет на ПУ получи приз „Носители на просвета“

Автор: Plovdiv Now 5726
Студентка от Юридическия факултет на ПУ  получи приз „Носители на просвета“

Студентката от Юридическия факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“ Изабела Петкова е победител в категорията „Аз – носител на просвета“ на конкурса „Носители на просвета“, организиран от Националното представителство на студентските съвети в Република България.

Изабела Петкова е в 5-и курс на специалността „Право“. В конкурса тя участва с проекта си за нова методология в обучението на студентите юристи.

Националният приз „Носители на просвета“ е учреден през 2013 г. и има за цел да отличи добрите практики и заслужили имена в сферата на културната, академичната и научната дейност. Категориите на конкурса са общо пет, а тазгодишната церемония по награждаване се проведе снощи в зала „Галерия” на Национален студентски дом.  

Организатор на конкурса е Национално представителство на студентските съвети в Република България под патронажа на Министъра на образованието и науката. Непосредствен повод за организирането на това значимо събитие е тържественото отбелязване на 24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Журито, определило наградените, се състои от представители на студентските съвети, академичната общност и организации – партньори на НПСС.

Според инициаторите на конкурса развитието на културата, образованието и науката са истинските носители на надеждата за по-доброто и устойчиво бъдеще на България. Затова всички добри идеи и примери в тази насока следва да се отбелязват, отличават и насърчават. Конкурсът популяризира именно онези положителни събития, идеи, послания и личности в България, които се свързват с темите за развитието и по-доброто бъдеще на българската култура, образование и наука.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина