Студентка и ученик от Пловдив осъдени! Хванаха ги да шофират друсани

Автор: Plovdiv Now 5407
Студентка и ученик от Пловдив осъдени! Хванаха ги да шофират друсани

Ученик и студентка от Пловдив са осъдени за шофиране на автомобил след употреба на наркотици.

18-годишно момче е осъдено за това, че на 16 октомври 2019 г., в гр. Пловдив, е управлявал лек автомобил, марка „Сузуки Суифт“, след употреба на марихуана. На ученика е наложено наказание от 8 месеца „лишаване от свобода“  условно с изпитателен срок от 3 години, както и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 10 месеца.

Осъдена е и 19-годишно момиче, като и е наложено наказание от 6 месеца „лишаване от свобода“  условно с изпитателен срок от 3 години, както и лишаване от право да управлява автомобил за срок от 10 месеца, за това, че на 29 октомври 2019 г., в гр. Пловдив, е управлявала автомобил „Алфа Ромео“, след употреба на наркотични вещества – амфетамин.

И за двата случая, определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Пловдив е осъден и 32-годишен мъж. След проверка на 21 януари 2020 г., в с. Труд, полицията спряла лек автомобил, марка „Мерцедес“  и установила, че водачът зад волана шофира след употреба на наркотични вещества – опиати.

На обвиняемия му е наложено наказание от 6 месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „общ“ режим на изтърпяване, както и лишаване от право да управлява автомобил за срок от 2 години. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина