Студенти от АМТИИ изнесоха празничен концерт за Възкресение Христово в библиотеката СНИМКИ

Автор: Plovdiv Now 6935
Студенти от АМТИИ изнесоха празничен концерт за Възкресение Христово в библиотеката СНИМКИ

Празнично издание на „Музикално матине в петък“, посветено на Възкресение Христово, се състоя във фоайе Изкуствотека на Народна библиотека „Иван Вазов“ в Пловдив.

Участваха студенти от Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ от класовете по Класическо пеене и Вокални ансамбли на проф. д-р Тони Шекерджиева-Новак и доц. д-р Пламен Първанов: Христина Румелиоти, Ирини Христодулу, Андония Рабаджиева, Алпер Юнлютюрк, Мирослав Коджабашев в клавирен съпровод от Елвира Матева и Борис Мирчев.

В програмата прозвучаха: ария на Берта от операта „Севилският бръснар“ на Джоакино Росини, ария на Лиу от операта „Турандот“ на Джакомо Пучини, ария на Белкоре от операта „Любовен елексир“ на Гаетано Доницети, ария на Розина от операта „Севилският бръснар“ на Джоакино Росини, дует на Дон Жуан и Церлина от операта „Дон Жуан“ на Волфганг Амадеус Моцарт, дует на Татяна и Олга от операта „Евгений Онегин“ на Пьотр Илич Чайковски и дует на Али и Гана от оперетата „Айка“ на Парашкев Хаджиев.

Снимки: Иван Крачанов, НБИВ

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина