Строителите на стадионите на Ботев и Локо ще са известни до месец

Автор: Благовест Андонов 4328
Строителите на стадионите на Ботев и Локо ще са известни до месец

Строителните фирми, които ще строят стадионите на Ботев Пловдив и Локомотив Пловдив, ще бъдат ясни до края на месеца, уверен е зам.-кметът Пламен Райчев. Той заяви, че комисиите по двете поръчки работи непрестанно, за да може час по-скоро те да бъдат завършени, съобщава trafficnews.bg.

Очаква се още тази седмица да се публикува Протокол 1 от работата на комисията, където са описани забележките към фирмите и да се даде срок от една седмица те да бъдат отстранени. След като изтече този срок ще бъде отново разгледана  документацията и ще се обявят допуснатите фирми и дата за отваряне на ценовите оферти. Ако няма форсмажорни обстоятелства до края на месеца ще бъдат ясни фирмите, които са спечелили поръчките. Евентуално забавяне може да има след това, ако някоя от другите фирми жали избора на изпълнител. Това процедурите ще се завъртят в КЗК, а е възможно и във ВАС.

Най-оптимистичния срок е договорът с двете фирми да бъде подписан до средата на ноември след избора на изпълнител и края на срока на обжалване, обясни Райчев. Ако няма такова – то първите копките може да са до края на годината, а завършването на стадионите ще  до 24 часа.

Припомняме, че пет фирми са подали оферти за Колежа -  ДЗЗД"Инфра Конструкт"-водещ партньор „Парсек груп”, ДЗЗД Колежа- с водещ партньор ПИМК. Другите три фирми участват самостоятелно това са столичната фирма ВХД АД, „Щрабаг” ЕАД, както и пловдивското подразделение на „Главболгарстрой” - ГБС-Пловдив. Поръчката е за 25 млн. лева.

За ст. „Локомотив”, където поръчката е за 12 млн. лева, оферти са подали ГБС-Пловдив АД Артстрой ООД, Спортклуб-Лаута ДЗЗД водещ партньор Некст Лоджистик ЕООД, Рудин ООД.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина