Предлагаме ви рецепта за страхотна лятна торта с пресни плодове - малини, капини, ягоди.
Продукти:
бисквити - 10 бр. Петит бьор с масло
блат - 300 - 350 г, какаови изрезки
ЗА КРЕМА
сметана - 250 мл
заквасена сметана - 200 г
крем - 1 бр. Оле ванилия
прясно мляко - 400 мл
пудра захар - 2 - 3 с.л.
желатин - 1 бр.
плодове - 250 г, малини, къпини и ягоди
глазура - ягодова, за торти
ЗА СИРОПРИАНЕ
прясно мляко - подсладено
Приготвяне:
Пригответе крема с прясното мляко според указанието. Разбийте сметаната и я прибавете към крема. Разбъркайте заквасената сметана със захарта. Добавете към крема и разбъркайте внимателно.
Пригответе форма 20-22 см. Потопете леко бисквити в млякото и ги подредете по края на формата. Направете блат с половината от изрезките и сиропирайте с мляко.
Изсипете 1/2 от крема и покрийте с останалите изрезки. Пак сиропирайте, изсипете част от крем и поръсете с плодовете (ягодите нарежете на кубчета). Покрийте ги с останалия крем и загладете.
Оставете в хладилника за 1 час да стегне. Извадете и залейте с глазурата.
Върнете тортата обратно в хладилника да се стегне напълно.