Предлагаме ви рецепта за страхотен мармалад от сини сливи, който се приготвя лесно, защото се пече на фурна.
Продукти:
2 кг сини сливи
1 кг пудра захар
1/2 ч.ч. ябълков оцет
Приготване:
Сините сливи (2 кг) се измиват. Разрязват се на половинки, костилките се отстраняват и се слагат в тава за печене.
Отгоре се поръсват равномерно с пудра захар (1 кг). По този начин се оставят да престоят около 7 часа или за цяла нощ.
Добавя се оцетът (1/2 ч.ч.) и сливите се пекат в загрята фурна на 180 градуса до омекване. Разбърква се, така че плодовете да се раздробят. Когато е готов, мармаладът се разпределя в буркани, които се затварят и се обръщат с капачките надолу до пълното изстиване на сладкото.