Стотици фенове на Ботев тръгнаха на автошествие, затапиха центъра и блокираха булеварда пред Колежа

Автор: Plovdiv Now 5628
Стотици фенове на Ботев тръгнаха на автошествие, затапиха центъра и блокираха булеварда пред Колежа

Стотици фенове на Ботев потеглиха на заплануваното автошествие след мача с Черно море днес. Въпреки отпуснатите от правителството 25 милиона лева за строежа на стадион „Христо Ботев“, феновете заявиха, че няма да отменят проявата и ще продължат с действията си, докато не видят реално строителство на Колежа.

Автомобилите тръгнаха от Коматево, като маршрутът им мина през Сточна гара - бул. „Цар Борис III" - Чифте баня – бул. „Шести Септември“ (новата част покрай бившата фабрика „Чайка“) – колелото на "Метро" в Тракия- бул. „Санкт Петербург“ и завърши пред стадион „Христо Ботев“.

Движението в района беше силно затруднено. Колоната от фенове се движеше бавно заради светофарите. Около 18 часа, когато феновете стигнаха и до централната част на града, се образува голямата тапа в района на Тунела. Шествието беше придружено и от няколко полицейски патрулки.

Автошествието на феновете на „Ботев“ стигна до Колежа. За няколко минути те излязоха от автомобилите си и огласиха района с викове „Колежа“. На място имаше полицейски екипи, които не допускаха други автомобили, освен тези от шествието. по-късно феновете се разотидоха и движението беше освободено.

„Ние ще следим изкъсо как ще бъдат изхарчени тези милиони, за да не останем само с обещания. Днес не сме на протест, а искаме да изкажем благодарност“, заявиха феновете на Ботев“.

Вижте резултата:

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина