Старт на Европейските игри в Минск! Стискаме палци на асеновградските момичета Станимира и Мария

Автор: Plovdiv Now 5124
Старт на Европейските игри в Минск! Стискаме палци на асеновградските момичета Станимира и Мария

Започват Европейските игри 2019 в Беларус! Церемонията по откриването ще бъде днес в 20,00 часа на стадион „Динамо“ в Минск. Знаменосецът на българския отбор е джудистът Ивайло Иванов. Страната ни участва с 85 състезатели в 15 спорта. 

Сред спортистите от България са и асеновградчанките Станимира Петрова – бокс и Мария Йовкова – тенис на маса. Станимира (57 кг) и другите ни две представителки в бокса ще започнат срещите си в сряда, 26 юни, директно от втория кръг, като нашето момиче ще чака победителката от мача между Йелена Зекич (Сърбия) и Мона Местиен (Франция). Квалификациите по тенис на маса – сингъл жени, за Мария Йовкова ще започнат утре, 22 юни.

Игрите ще се проведат от 21 до 30 юни. Те се организират веднъж на 4 години и са собственост и се ръководят от европейските олимпийски комитети. Състезанията следват модела на други подобни континентални формати – Азиатските игри или Панамериканските игри.

В Минск ще съберат над 4000 представители на 50 европейски държави, които ще се състезават в 19 вида спорт. Осем от тях ще бъдат квалификации за Олимпиадата в Токио`20, а два от турнирите ще са със статут на европейски първенства – бокс и джудо. Общо ще се разиграят 200 комплекта медала - 91 при мъжете, 89 при жените и 20 за смесени отбори. Спортната програма включва състезания по стрелба с лък, лека атлетика, бадминтон, баскетбол 3х3, плажен футбол, бокс, кану-каяк, колоездене, спортна гимнастика, художествена гимнастика, аеробика, акробатика, батут, джудо, карате, самбо, стрелба, тенис на маса и борба.

 

Източник: asenovgrad.net.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина