Сроковете за Наградите “Пловдив“ изтичат след броени дни

Автор: Plovdiv Now 4636
Сроковете за Наградите “Пловдив“ изтичат след броени дни

Остават броени дни до изтичането на сроковете, свързани с Награда „Пловдив: до 1 април се приемат предложенията за състав на комисиите, а до 15 април се приемат предложения – номинации за удостояване.

Със заповед на Кмета на Пловдив се сформират комисии, които да извършат оценяването на подадените предложения в отделните раздели и да определят победителите. В тази връзка и съгласно утвърдения Статут на Награди „Пловдив" ще бъдат назначени осем специализирани комисии за присъждане на наградите в разделите: „Художествена литература", „Художествен превод", „Журналистика", „Архитектура", „Музика", „Театър", „Изобразително изкуство", „Аудио визуални изкуства, фотография  и операторско майсторство". Постъпилите предложения в разделите „Произведение на изкуството, предназначено за деца" и „Културно наследство и съхраняване на паметта" се разглеждат от всички комисии.

Съставът на комисиите се формира по предложения на културните институти и организации, професионални и творчески организации и съюзи, училищата по изкуствата, висши учебни заведения, медиите, издателски къщи и други юридически лица, с предмет на дейност, свързан с културата.

Дирекция „Култура и културно наследство" на Община Пловдив кани всички заинтересовани от гореизброените творчески гилдии и организации да внесат своите мотивирани предложения  за членове на комисиите. Те се подават писмено в деловодството на Община Пловдив (пл."Ст. Стамболов"№1), с кореспондент „Дирекция „Култура и културно наследство", в срок до 17 часа на 1 април 2019 г., понеделник.

Предложенията за това кои да бъдат удостоени с Награда „Пловдив" - творци и колективи за ярки постижения в културния живот на града, реализирани през предходната  година, могат да бъдат внесени от името на културни институти, образователни институции, неправителствени организации, медии, издателски къщи, културни оператори, други юридически или физически лица. Предложенията се изготвят по образец и се подават в деловодството на Община Пловдив (пл."Ст. Стамболов"№1) с кореспондент „Дирекция „Култура и културно наследство", в срок до 17.00 часа на 15 април 2019 г., понеделник.

Образецът на предложението за удостояване с Награда „Пловдив" заедно със Статута можете да получите от дирекция „Култура и културно наследство" на адрес: Пловдив, Дом на културата „Борис Христов", ул. „Гладстон" № 15, ет. 4 или да изтеглите от официалната страница на Община Пловдив: www.plovdiv.bg.

За справка и допълнителна информация: Дирекция „Култура и културно наследство",

тел. 032/ 627 175, e-mail[email protected]

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина