Справедливост за Велко! Мирен протест тръгва Пловдив

Автор: Plovdiv Now 4349
Справедливост за Велко! Мирен протест тръгва Пловдив

„Справедливост за Велко” – под този наслов ще се проведе мирен протест в центъра на Пловдив, организиран от близките и приятели на убития музикант от Пловдив – Велко Илиев. Причината за събирането е присъдата на водача, виновен за тежкия инцидент.

Припомняме, че 3 години условно с 5 години изпитателен срок получи Сашо Димитров, който блъсна и уби  Илиев на пешеходна пътека.  Той получи и наказание от 4 години и 6 месеца лишаване от книжка. 

По време на процеса Димитров призна изцяло вината си.Прокуратурата поиска присъда ориентирана около минимума - 4 години и 6 месеца, като наказанието да бъде редуцирано с 1/3. Причината за заниженото наказание бе фактът, че от части Велко е имал вина за инцидента. Той е пресякъл на червен светофар за пешеходци.

Във вторник семейството, близките и приятелите на Велко ще се съберат на лобното място – кръстовището между булевардите „Руски” и „6 септември”. Те ще изразят недоволството си от присъдата, наложена преди 10 дни в Пловдив.

Според близките на музиканта, решението на съда несправедливо. По думите им, на Димитров е трябвало да бъде наложено ефективно наказание.

Още след решението на магистратите, приятелите на Велко изразиха своето недоволство.

„Това не е истина, това е кошмар. Не може да убиеш човек и да излезеш на свобода. Млад мъж си отиде без време. На червено и с висока скорост – Велко е нямал шанс”, коментираха тогава приятелите на Илиев.

Във вторник те ще се съберат в 20:00 часа и ще изразят недоволството си.

Ето го и шофьора, причинил трагичния инцидент:

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина