Спипаха пиян шофьор, обявен за национално издирване, жена кара друсана с три вида дрога

Автор: Plovdiv Now 4042
Спипаха пиян шофьор, обявен за национално издирване, жена кара друсана с три вида дрога

Трима шофьори са в арестите в Пловдив заради престъпления по пътищата. В два от случаите мъжете са шофирали дрогирани. Третият е бил в нетрезво състояние.

В ареста на Първо РУ е задържан 29-годишен мъж от квартал "Тракия", който се е опитал да осуети полицейска проверка. Униформените са подали светлинен и звуков сигнал на водач, който криволичел по пътното платно с автомобил Алфа Ромео. Шофьорът не се подчинил и продължил, като рязко увеличил скоростта. Последвало кратко преследване. Мъжът най-накрая спрял, слязъл и се опитал да побегне, но бил задържан. В районното управление му е извършен тест, който отчел, че е употребил 1,98 промила алкохол. Оказало се, че мъжът е обявен за общодържавно издирване с мярка «задържане»  заради влязла в сила присъда. По случая е започнато бързо производство.

Малко след полунощ днес автопатрул на Първо РУ е спрял на улица «Тарас Шевченко» БМВ. По надлежния ред е било установено, че 21 годишният водач управлява под въздейстивето на марихуана.  

За шофиране след употреба на наркотични вещества е задържана и 24-годишна жена от Хасково. Тя управлявала лек автомобил Пежо на територията на Шесто РУ. Проверяващите са установили, че е криминално проявена и шофира след употреба на тетрохидроканабинол, амфетамин и метамфетамин.  По случая е образувано бързо производство.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина