Специализираният съд решава днес дали да остави Ветко Арабаджиев в ареста

Автор: Plovdiv Now 2876
Специализираният съд решава днес дали да остави Ветко Арабаджиев в ареста

Специализираният наказателен съд ще гледа днес мярката на бизнесмена Ветко Арабаджиев, който беше екстрадиран от Испания късно снощи. Той е обвинен като лидер на престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари.

Бизнесменът и съпругата му Маринела бяха арестувани в началото на март в градчето Кабрера де Мар край Барселона. Месеци наред те бяха издирвани с европейска заповед за арест. В края на август 2018г. в София беше задържан и синът им Вълчо. Българският съд запорира тяхното имущество, а заповеди за запор бяха издадени и за 12 банкови сметки на Ветко и Маринела в различни трезори, дялове в 7 търговски дружества и имоти в няколко населени места. 

Маринела Арабаджиева обаче все още не е вкстрадирана. Причината е, че испанският съд все още не е взел решение и е поискал допълнителна информация за нея от българските власти. Синът им Вълчо, който също е обвинен, прекара 7 месеца в ареста, след което, съвсем наскоро, беше пуснат под гаранция от половин милион лева.  

Делото срещу Арабаджиеви се състои в 208 тома. Според прокуратурата обаче нито една мярка, различна от задържане под стража, не би могла да предотврати Ветко да не се укрие или да извърши друго престъпление. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина