Пиеса след пиеса в пловдивската Драма в последните дни на януари

Автор: Plovdiv Now 5734
Пиеса след пиеса в пловдивската Драма в последните дни на януари

В последните дни на януари Драматичен театър - Пловдив изкушава с  спектакли своята публика.

На 27 януари, от 19,00 часа, ще се играе "Боряна" по Йордан Йовков. Пиесата е вълнуваща притча как младостта и любовта побеждават света на парите. Духът на надеждата, че всичко хубаво идва от чистата сила на младите хора, владее спектакъла от първата до последната секунда. Постановката на един от най-обичаните български актьори Красимир Ранков по един класически начин представя оригиналния текст на Йордан Йовков, кара неизкушения зрител да се заслушва очарован в неподражаемата му мелодика.

На 28 януари пък следва "Работно време" на Камен Донев, от 19,00 часа;

"Слава" от Питър Куилтър  публиката може види на 29 януари, отново от 19,30 часа; 

30 януари - "По-полека" от Ваня Щерева и Стайко Мурджев, 19,00 часа;

31 януари - "Събитие" от Владимир Набоков, 19,00 часа. Вечната игра на криеница между нас и останалия свят е брилянтно описана от Владимир Набоков и поднесена като емоционално наситен парад под режисурата на Красимир Ранков. Пристигането на някой си Барбашин от страшното минало всъщност не е завръщане на престъплението, а възход на истината. На онази истина, която толкова неприятно и отегчително разваля удоволствието да живеем маскарада си. Представлението „Събитие“ ще ви разбуди от сладката дрямка на лицемерието и ще ви тласне към една неподозирана празничност – тържеството на взаимното ни надлъгване, в което танцът на освобождаването от премълчаното има последната дума.

В последния ден на месеца публиката ще види и още един спектакъл в Драмата - "Мартин, Данчо и майка им" на Камен Донев, 19,30 часа. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина