Спаначени филийки - подходящи за закуска, предястие или мезе
Спаначени филийки - подходящи за закуска, предястие или мезе

Предлагаме ви рецепта за спаначени филийки - много вкусни и подходящи както за закуска, така и за предястие или мезе.
Продукти:
олио | 1 с.л. |
сода бикарбонат | 1 ч.л. |
кисело мляко | 1 кофичка |
яйце | 1 |
сол | |
брашно | 500 г |
ЗА ПЛЪНКАТА:
400 г спанак, коприва или лапад | |
натрошено сирене | 250 г |
яйце |
Приготвяне:
За рецептата "Спаначени филийки" от продуктите се замесва меко тесто и се оставя да почине около половин час.
Разточва се на не много дебела кора.
Плънката за рецептата "Спаначени филийки" се приготвя от задушения зеленчук, смесен със сиренето и яйцето.
Разстила се върху кората, тя се навива на руло, което се нарязва на филии с дебелина около 1 см.
Те се подреждат в намазнена тавичка и се пекат до готовност.
Спаначните филийки се поднасят топли.
Източник на рецептата и снимката сп. "Кулинарен журнал"