София Филм Фест в Пловдив показва специална прожекция на филма “Сутиенът“ СНИМКИ

Автор: Plovdiv Now 3793
София Филм Фест в Пловдив показва специална прожекция на филма “Сутиенът“ СНИМКИ

Специална прожекция на филма СУТИЕНЪТ, част от програмата на София Филм Фест в Пловдив очаквайте на 18 март в Lucky Дом на киното. Гости на събитието ще бъдат режисьорът Файт Хелмер, актьорът Мики Манойлович и актрисите Ирмена Чичикова и Боряна Маноилова.

Машинистът Нурлан кара влака към Баку за последен път, преди да се пенсионира. По пътя през кварталите в града влакът му закача син сутиен от нечий простор. За да избяга от самотното си съществуване, Нурлан тръгва на най-приключенското пътешествие в живота си: да открие собственичката на това любопитно бельо. Той наема малка стая в Баку и започва своето издирване. С изключителна целеустременост Нурлан чука на всяка врата по пътя на влака. И докато жените, които среща, имат своите причини да го допуснат в живота си, неговият „проект“ не остава незабелязан от съпрузите им. Колкото по-трудно става, толкова по-изобретателен и непримирим става Нурлан, за да убеди всяка жена да пробва сутиена.

Немският режисьор и сценарист Файт Хелмер е роден на 24 април 1968 г. Започва да снима филмчета, когато е 14-годишен. След като завършва училище, стажува в немската телевизия NDR. Два месеца преди падането на Берлинската стена той се мести в Източен Берлин, за да учи режисура в прочутото училище „Ернст Буш“. От 1991 г. до 1997 г. Хелмер учи филмова режисура в Мюнхен. Първият му игрален филм е Тувалу, който печели над 32 награди. Филмът му Абсурдистан (2008) е показан на Сънданс и на Международния филмов фестивал в Москва.

Прожекцията на филма "сутиенът" е на 18 март от 18 часа в Lucky Дом на киното. 

Германия-Азербайджан, 2018, 90′, цветен, игрален

Режисьор - Файт Хелмер
Сценарий - Файт Хелмер, Леони Гейзингер
Оператор - Феликс Лайберг
Музика - Сирил Морин
В ролите - Мики Манойлович, Паз Вега, Чулпан Хаматова, Денис Лавант, Мая Моргенстерн, Ирмена Чичикова
Продуценти - Файт Хелмер, Ширин Хартман, Тсиако Абесадзе
Продукция - Veit Helmer – Filmproduktion

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина