Сочен ябълков сладкиш - идеален зимен десерт
Сочен ябълков сладкиш - идеален зимен десерт

Предлагаме ви рецепта за сочен ябълков сладкиш - идеален зимен десерт!
Продукти:
яйца - 2 бр.
ябълки настъргани - 2 ч.ч.
мед - 1/2 ч.ч.
олио - 1/2 ч.ч.
бадемово брашно - 100 г
брашно - 1 и 1/4 ч.ч
бакпулвер - 1 пак.
ванилия - 2 пак.
ЗА ТРОХИТЕ
бадемово брашно - 100 г
краве масло - 30 г
кафява захар - 3 с.л.
брашно - 2 с.л.
Приготвяне:
Настъргваме ябълките на едро ренде. В купа разбиваме яйцата и добавяме меда с миксер на умерена степен.
След като се получи пухкав крем, прибавяме олиото и настърганите ябълки.
Пшеничното брашно, бадемовото брашно, ванилията и бакпулверът се разбъркват и внимателно се прибавят към тестото.
Намаляваме и набрашняваме тавичката за печене. Изсипваме тестото и заглаждаме на равномерен слой.
От течното краве масло кафявата захар и бадемовото брашно разбъркваме каша до получаване на трохи.
Прибавяме и брашно и с пръсти претриваме до получаване на трохи.
Поръсваме сладкиша с ябълки и поставяме във фурна, да се пече за 30 минути на 180 °C.
След изстиване нарязваме на квадрати.
Рецепта - Мина Димитрова