Сочен ябълков сладкиш - идеален зимен десерт

Автор: Plovdiv Now 7961
Сочен ябълков сладкиш - идеален зимен десерт

Предлагаме ви рецепта за сочен ябълков сладкиш - идеален зимен десерт!

Продукти:

яйца - 2 бр.

ябълки настъргани - 2 ч.ч.

мед - 1/2 ч.ч.

олио - 1/2 ч.ч.

бадемово брашно - 100 г

брашно - 1 и 1/4 ч.ч

бакпулвер - 1 пак.

ванилия - 2 пак.

ЗА ТРОХИТЕ

бадемово брашно - 100 г

краве масло - 30 г

кафява захар - 3 с.л.

брашно - 2 с.л.

Приготвяне:

Настъргваме ябълките на едро ренде. В купа разбиваме яйцата и добавяме меда с миксер на умерена степен.

След като се получи пухкав крем, прибавяме олиото и настърганите ябълки.

Пшеничното брашно, бадемовото брашно, ванилията и бакпулверът се разбъркват и внимателно се прибавят към тестото.

Намаляваме и набрашняваме тавичката за печене. Изсипваме тестото и заглаждаме на равномерен слой.

От течното краве масло кафявата захар и бадемовото брашно разбъркваме каша до получаване на трохи.

Прибавяме и брашно и с пръсти претриваме до получаване на трохи.

Поръсваме сладкиша с ябълки и поставяме във фурна, да се пече за 30 минути на 180 °C.

След изстиване нарязваме на квадрати.

Рецепта - Мина Димитрова

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина