Собственици и ползватели на земеделски земи подават декларации, има краен срок

Автор: Plovdiv Now 8204
Собственици и ползватели на земеделски земи подават декларации, има краен срок

Собствениците на земеделски земи са длъжни да декларират в общинската служба по земеделие по местонахождението на имотите. Те трябва да посочат формата на стопанисване и начина на трайно ползване на всеки от имотите. В случай че собствениците не желаят имотите им или някои от тях да се включват в масиви за ползване, те изрично посочват това обстоятелство в декларацията, съобщават от Министерство на земеделието, храните и горите.

Декларацията се подава за една стопанска година по образец, в срок до 31 юли 2020г., лично или чрез пълномощник. Важи за следващата стопанска година.

Всеки от съсобствениците може да подаде декларация и тя ползва всички съсобственици.

Ползвателите на земеделски земи подават в общинската служба по земеделие по местонахождението на имотите заявление за участие в споразумение за ползване. Посочват се имотите, ползвани на правно основание, съгласно регистрираните в общинската служба по земеделие договори, както и/или документи за собственост, с които ползвателят желае да участва или да не участва в масиви за ползване по споразумение.

Заявлението се подава също в срок до 31 юли 2020г., лично или чрез пълномощник по образец и важи за следващата стопанска година. Заявлението се представя и на електронен носител при възможност.

Промени могат да се правят в срок до 15 август при промяна в имотите от декларациите/заявленията, както и за отстраняване на допуснати грешки и неточности.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина