Smallman с ново видео, тръгват на турне в Пловдив, София и Румъния

Автор: Plovdiv Now 4822
Smallman с ново видео, тръгват на турне в Пловдив, София и Румъния

Автор: Ахинора Рангелова

Една от най-ярките групи на българската музикална сцена Smallman представи чисто новия си сингъл "Камък". Песента е част от предстоящия албум на групата, който се очаква да излезе през втората половина на 2020 г. Песента се отличава с традиционните за формацията разпознаваем стил и безкомпромисно качество.

Целият процес по звукозаписа и заснемането на видеото е планиран, финансиран и реализиран  изцяло от членовете на групата и най-близки техни сподвижници, професионалисти в своята област. Така парчето е напълно независим продукт - DIY - "Do It Yourself" или "Направи си сам".

В "Камък" звучи музиката на разширения състав на Smallman, в който освен основните членове Цветан Хаджийски (вокали, гайда, кавал), Иван Тодоров (китари), Стефан Пенев (бас) и Андон Тръпков (барабани), се включват и международно признатият електронен артист и продуцент Иван Шопов (програминг), както и мултиталантливият Петър Делчев (струнни), познат от формации като Исихия и Кайно Йесно Слонце. В този му облик, екипът представя една продукция на европейско ниво и перфекционизъм във всеки елемент - философия, която Smallman изповядват още от самото си основаване преди цели петнадесет години.

Лириките на песента са създадени по текстове на големия български поет Борис Христов. Творецът ги предоставя на талантливите артисти, гласувайки им пълното си доверие. Колкото до видеото към сингъла  - то също няма аналог у нас. Режисурата и монтажът са дело на самите членове на Smallman и талантливите визуални артисти София Зашева и Антония Гласкова.

Звукозаписът е осъществен във Фабрика 126 в домашното студио на Цветан Хаджийски, миксиран в акустично контролирана среда  под ръководството на Костадин Андонов и Тодор Неделчев, (познат като барабанист на групата 4?/Four Questions) и мастериран от Майк Каладжиян/Rogue Planet Mastering. 

Групата заминава на мини-турне и ще зарадва феновете си в Румъния (24.11), Пловдив (26.12) и София на 16 януари 2020 г. В рамките на трите събития "Камък" ще бъде изпълнена на живо за пръв път. Билетите вече са в продажба в мрежата на epaygo.bg. 

Сред най-популярните песни на Smallman са "Първом Първом", "Evolution". Бандата е известна и с колаборациите си с Иван Шопов и родното дуо Авигея. Техните парчета "Родопи", "Fenix", "A drop" са характерни със звученето си и карат феновете да настръхнат.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина