Служители на МВР се включват в спешната помощ, здравният министър на проверки в болниците

Автор: Plovdiv Now 5003
Служители на МВР се включват в спешната помощ, здравният министър на проверки в болниците

Здравният министър проф. Костадин Ангелов тръгва на проверка в болниците в страната, които отказват да разкрият легла за болни от Covid-19. 

„Всички, които отказват да разкрият легла - частни, държавни, след това ще видите какви ще бъдат последствията за тези лечебни заведения“, казва той.

Внесена е в Народното събрание законова промяна, според която болници, отказващи да разкрият легла за лечение на пациенти с коронавирус, да не бъдат финансирани от Здравната каса.

Министерството на здравеопазването обмисля и вариант, при който в транспортирането до здравни заведения на пациенти с Covid -19 да се включат и частни линейки. 

„Ще намерим начин как да финансираме това, което те ще правят - ще извозват пациенти от домовете до лечебните заведения. Важното е пациентът да стигне до лечебно заведение“, каза още здравният министър.

От днес служители на МВР, обучени за оказване на долекарска помощ, и микробуси на ведомството ще помагат на екипите на столичната Спешна помощ при транспортирането до здравни заведения на пациенти с Covid-19.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина