Словенска група идва с единствен и неповторим концерт в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 1064
Словенска група идва с единствен и неповторим концерт в Пловдив

Уникално мапинг шоу ще направи словенската група Laibach за концерта си на Античния театър на 18 септември от 20 ч.  Спектакълът е специално подготвен за архитектурното съкровище в сърцето на Пловдив и ще се превърне в едно от запомнящите се събития на есенния сезон.

Словенската музикална и интерактивна група ще представи концептуалния си спектакъл заедно с оркестъра и хора на Държавна опера-Пловдив с диригент  Константин Добройков.

Концертът на LAIBACH в Пловдив ще е единствен и неповторим, той няма да е част от програма на турне, той ще е нещо специално създадено и представено само веднъж.LAIBACH е четири десетилетия градена култура, в нея публиката мисли, танцува и марширувазаедно с групата и големият въпрос е - как тези арт концептуалисти ще вплетат в спектакъла си атмосферата на Античния театър!

Миналото на Laibach крие не едно специално и незабравимо тяхно изпълнение - през август 2015 г.  те  стават една от първите групи от Запада, която свири в херметически запечатаната Северна Корея, събитието и цялото посещение е документирано във филма Liberation Day. Тези, които следят групата от десетилетия, вече имат само един въпрос – какво Laibach подготвят за Пловдив?

Несъмнено те ще използват всички дадености на сцената в Стария град за да направят поредната си историческа сценична поява.  Това няма да е концерт в зала, а приобщаване на едно историческо пространство към концепцията на артисти от световна арт класа, със стил, който съдържа  мултидисциплинарни практики – от популярната до високата култура, обхващаш мощни препратки към историята на изкуството - от класическо и авангардно до социалистически реализъм и поп арта.

Laibach са култ, който изгради в цяла Европа стил от последователи. Те се самопровъзгласиха за „инженери на човешката душа“. Техният милитаристичен стил, пропагандистки манифести и тоталитаристки изказвания пораждат многобройни дебати за тяхното действително художествено и политическо кредо.

По време на 40-годишната си кариера Laibach, чиито членове живеят в Любляна, са издали почти 40 албума, като по-голямата част от тях са издадени от британския индилейбъл MuteRecords, който представя и артисти като Depeche Mode, Yazoo, NickCave, Goldfrap, Moby, Kraftwerk, New Order и др. 

Билетите за този уникален спектакъл са с цени 60 лв, 70 лв, 80 лв.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина