След смъртта на братчето си - малкият Антъни се бори за живот

Автор: Plovdiv Now 2565
След смъртта на братчето си - малкият Антъни се бори за живот

Призив за помощ за малкия Антъни се разпространи в социалните мрежи. Преди две години на четиригодишното момченце му е поставена диагноза Хронична грануломатозна болест. Тя е изключително рядко наследствено нарушение на имунната система. Това е вродено генетично заболяване, при което липсва ензима NADPH оксидаза, в резултат на което неутрофилните гранулоцити (вид кръвни клетки, част от имунната система) не могат да убият погълнатите от тях бактерии.

За съжаление и огромна тъга неговият брат близнак Денис е изгубил борбата за живот.

"Антъни и неговото братче Денис бяха невероятни деца, те бяха толкова игриви, толкова палави, толкова заедно, толкова един за друг, истински братя близнаци! Денис носеше името на Денис Белята, но той наистина си беше Денис Белята!", пише бащата на момчетата.

"Това лято бяхме на море, децата толкова бяха щастливи и радостни, че отиваме на море! Чакаха го с нетърпение. Най-накрая пристигнахме на морето благополучно, а Денис беше толкова щастлив, че е на морето, и дори не искаше да излиза от водата, колкото до Антъни, който все казваше: “Не, мръсно е! Искам на пясъка…”. Прибрахме се вкъщи, събрахме се със семейството ни - празнувахме деня на Света Мария Богородица, но за съжаление тогава започна целия ужас…", продължава Стефан Диев.

"Денис вдигна температура и може би разви инфекция в някои от органите, но видимо беше само температурата. По спешност тръгнахме за болницата с обаждане към лекуващия лекар за тяхното заболяване, че пътуваме по спешност за болницата, защото Денис се чувства много зле, а като отговор получихме: “Защо ми се обаждате толкова рано, в момента спа, а смяната ми започва от 08:00ч.” И моментално затвори телефона, без дори да се интересува какво се случва и какво следва…", пише той. "Това е здравеопазването в нашата държавица България… малко по-късно, след изчакването на лекуващия лекар - той просто дойде да констатира смъртта на нашето момче.. Благодарим ти за всичко, което ни причини ДОКТОРЕ-убиец."

"За това, просто ви моля, УМОЛЯВАМ ВИ, помогнете ни да спасим другото ни момче! Умолявам ви, мили хора, помогнете ни да спасим всичкото, което ни остана…"

Поради усложнения и влошаване състоянието на Антъни в България на семейството се е наложило да заминат за Турция по спешност, и очакват официална оферта за трансплантация на костен мозък, но преди да предприемат тази голяма стъпка има малко препятствия, през които трябва да преминет - Открили са множество абцеси (гной) в черния дроб, от които само един беше изтеглен (3см) и изпратен за анализ, след което ще се установи с какви лекарства и антибиотик да се назначат за лечението и изчистването на останалите абцеси от черния дроб и тогава можем да преминем към следваща стъпка - трансплантация.

Състоянието на Антъни е добре за момента и родителите вярват, че са в най-сигурните ръце, но разходите са непосилни за семейството.

Близките на Антъни трябва да съберат 400 000 лв, като до този момент събраната сума е малко по-малко от половината.

Ако искате да помогнете на Антъни и неговото семейство, може да го направите ТУК.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина