След пожара в Цалапица: РИОСВ следи качеството на въздуха в Пловдив, вижте данните

Автор: TrafficNews 1064
След пожара в Цалапица: РИОСВ следи качеството на въздуха в Пловдив, вижте данните

Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив измерва качеството на въздуха след пожара в депото за отпадъци в Цалапица, който избухна снощи.

Eкоинспекцията организира специалисти на Регионалната лаборатория – Пловдив към ИАОС да извършат измерване на място на качеството на въздуха с преносим газанализатор за аварийни ситуации, който следи стойностите на 16 показателя. Измерванията са проведени през изминалата нощ в края на  Пловдив, като са отчетени посоката и силата на вятъра и накъде се движи задимяването от пожара. Резултатите са предоставени на РЗИ – Пловдив.

От РИОСВ – Пловдив са заявили и разполагане на мобилна автоматична станция. Тя ще бъде позиционирана на подходящо място в или около Пловдив.

В периода от възникване на аварийната ситуация експерти на РИОСВ – Пловдив следят резултатите от непрекъснатия мониторинг на двете автоматични станции в Пловдив – АИС „Каменица“ и АИС „Тракия“. Между 2 и 4 часа тази нощ и в двата пункта са отчетени по-високи от обичайните стойности на фини прахови частици (ФПЧ10), но към момента те са нормализирани вследствие на вятъра, който благоприятства разсейването им.

РИОСВ - Пловдив е в постоянна връзка с останалите компетентни институции – Областния управител на област Пловдив,  РД „Пожарна безопасност и защита на населението“, Изпълнителната агенция по околна среда, РЗИ, Община Пловдив от началото на аварията и тази комуникация продължава с оглед предприемане на своевременни съвместни действия.

 

Подобни новини

...

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина