След падането на дървото: Дете е със счупен прешлен, друго е с контузия на главата

Автор: Plovdiv Now 189259
След падането на дървото: Дете е със счупен прешлен, друго е с контузия на главата

Три деца са в болница, след като дърво падна върху пейка на ул. "Богомил" в Пловдив. Общо децата са били 5 деца, като 3 от тях са в болница. Това стана ясно от разказ на бащата на едно от пострадалите момичета.

Светослав Атанасов сподели, че децата са на възраст 12 и 13 години са приети в болница с наранявания.

"Дъщеря ми е със счупен пети прешлен, а племенницата с контузия на главата. Сега й правят скенер. Момичетата се седели на пейка в парк, когато от вятъра дървото е паднало и короната му се е срутила върху тях", разказа родителят пред TrafficNews.

Бащата ще реши дали да заведе дело срещу Градини и паркове заради сухото дърво. Призова гражданите да подават сигнали, когато видят такива.

Припомняме, че инцидентът се случи малко след 14:00 часа днес, в в квартал "Каменица".

От пловдивската пожарна съобщиха, че само за час са получени 10 сигнала за произшествия, причинени от силните ветрове - паднали дървета, сухи клони и част от външна мазилка, паднали клони върху паркирани автомобили. Щетите са предимно материални. Дежурни пожарни и спасителни екипи са изпратени на посочените местопроизшествия.

Пожарникарите от Трета районната служба са реагирали и на сигнал за запалени отпадъци на сметище.

Подобни новини

Иван

Аз преди три години изпратих сигнал , че на едно От дърветата му се отчупи върха и се заклещи в клоните и досе га си седи там.

21:48, 19.01.2023
Отговора 0
Отговор

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина