Слави Трифонов: “Има такъв народ“ е „практична” партия в полза на суверена

Автор: Plovdiv Now 8417
Слави Трифонов: “Има такъв народ“ е „практична” партия в полза на суверена

„Има такъв народ” не е нито дясна, нито лява партия. Това са остарели понятия, които съвременния свят е сложил в нафталина. Ако може да я определя, бих казал, че е „практична” партия в полза на суверена. Това заяви Слави Трифонов по време на интервюто си по „Хоризонт” при Петър Волгин.

Разговорът започна с поведението на Трифонов и ИТН по отношение на традиционните медии, където те рядко се показват.

„Няма  тайнственост, а съвсем логично поведение, защо трябва да се дават интервюта? В продължение на години съм говорил много, аз самият съм правил много интервюта и ми е ясно какво означава свободата на словото.  Голяма част от медиите у  нас не са свободни, ако не бе така нямаше да сме на 112-то място по свобода на словото”, каза Трифонов. Той каза, че не иска да влиза в медии, където постоянно се редактират и цензурират.

„Всичко, което казвам и правя, идва от морала и изборът ми да бъда свободен. Има друг начин на изразяване сега, и който не го е забелязвал, живее в друго време. Интернет е свободен сега.  Преди 20 години вестниците бяха свободни. Сега националните медии са собственост, защо трябва да фигурирам в медии, които са зад някакви кръгови”, каза Трифонов.  Той обаче не пожела да говори в конкретика какво ще прави ИТН, ако спечели изборите и направи кабинет.

Според Трифонов той е направил проекта си с не особено голямо желание, а причината е неприетия референдум от политическата класа. Като цел пред ИТН той си постави, че всичко направено от ГЕРБ трябва да изтрито и изчегъртано с всякакви законови средства. Това е логичният и нормален път, за да може България да бъде нормална европейска държава.

„Как ще се управлява, зависи от това, което реши суверенна.  Не искам да бягам от въпроси, аз съм човек, който не иска да се изразява като намерения, нещата, които не са под мой контрол”, каза още лидерът на ИТН.

Той категорично заяви, че БСП е най-слабата и беззъба политическа опозиция от 30 години и е част от статуквото. Част от политическото статукво, срещу което ИТН се бори. 

Във връзка с външната политика на страната ни той заяви: 

„България винаги ще бъде свързана емоционално с Русия заради жертвата, която е направила за нас. Сега ситуацията е различна. Правилен беше ходът преди години на българския суверен да стане член на Европа и на НАТО, затова трябва да сме лоялни партньори на тези две организации. Най-после да има едно отношение, в което няма два крака - единият стъпил на едно място, другият на друго място... Когато един партньор е предсказуем, ще можеш да му имаш доверие. Трябва да си принципен, последователен, лоялен“. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина