„Скриптографът“ на Théâtre de la Massue - Франция или как ролка хартия може да ни потопи в подземния свят

Автор: Plovdiv Now 3599
„Скриптографът“ на Théâtre de la Massue - Франция или как ролка хартия може да ни потопи в подземния свят

Френската театрална компания Théâtre de la Massue - Cie Ezequiel Garcia Romeu  и режисьорът Езекиел Гарсия Ромеу идват отново през април в Пловдив, за да представят куклените си спектакли - ''Луна‘‘ и ''Скриптограф‘‘.  Проектът e част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019. Концепцията, аранжировката, сценографията и ръководството на спектаклите са дело на Езекиел Гарсия-Ромeу.

‘'Скриптографът‘‘ е ателие-спектакъл за писане през визуалното. На масата ще открием ролка хартия от Китай или Арабия, от екзотични и далечни страни. Задвижено чрез творческа магия, тя ще ни представи подземен свят, от който един манипулатор изпълзява, за да заложи капани в средата на масата. Авторите и драматурзите ще се опрат на своите писания, вдъхновени от мотива за Хадес.
Какъв ще бъде краят на всичко това? Първо, чаша вино за тези майстори на знаците, а сетне – ще чуем всеки текст на всеки един от тях, защото езикът на писателите работи, за да дешифрира.
‘'Скриптографът‘‘ може да видите на 17 и 18.04.2019 от 19:30 часа в залата на Театър А`парт (пл. „Съединение“ 3). Билети могат да бъдат закупени от касата на театър А'парт всеки ден, в часовете от 11:00 до 17:00 ч. и преди самото представление. Цена на билета: 10 лв.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина