Скандалното дело срещу пловдивския фотограф Дардов започна с разпит на свидетели

Автор: Plovdiv Now 1292
Скандалното дело срещу пловдивския фотограф Дардов започна с разпит на свидетели

Автор: Георги Тошев

Скандалното дело срещу пловдивския фотограф Димитър Дардов започна по същество в Районния съд под тепетата. Процесът се гледа при закрити врати, заради спецификата на производството и в залата не се допускат журналисти, предаде trafficnews.bg.

Припомняме, че известният фотограф не се признава за виновен и делото протича по общия ред с разпит на свидетели и изслушване на вещи лица.  Срещу него са повдигнато две обвинения – за блудство с непълнолетна и за създаване и държане на порнографски материали на лица ненавършили 18 години. По делото е установено, че през август 2021 г.,  във вила на Върховръх, позната на Дардов оставила дъщеря си да я гледа. Според обвинението, фотографът се е възползвал и е блудствал с детето, като е заснел с мобилно устройство общо 6 порнографски материали, изобразяващи реални блудствени действия и похотливо показване на половите органи.

Той е привлечен като обвиняем и за това, че в жилище в Пловдив е държал за себе си 10 фото и видеофайлове, изобразяващи открито сексуално поведение, изразяващо се в похотливо показване на половите органи, мастурбация, полово сношение и други, за създаването на които са използвани лица, които ненавършили 18 години.

В днешното заседание беше разпитан само един свидетел, а за следващия път показания ще дадат още двама души. Адвокатът на Дардов Йордан Давчев заяви пред журналисти, че в залата е трябвало да бъде изслушана и приета експертиза, но към момента не е готова и това евентуално ще се случи следващия път.

"Трябва да се разпитат още двама свидетели, единият от които по наше желание", допълни юриста. "Очакваме следващия път делото да приключи и да получим справедлива присъда", завърши Давчев. Многократно самият Дардов е заявявал, че не се чувства виновен и не приема това, в което е обвинен.

42-годишният Дардов бе арестуван през октомври месец 2023 г., след като при обиск, у него бяха открити порнографски материали. В последствие разследващите откриха и доказателства  за извършени блудствени действия със 7-годишно момиченце. 

Дардов бе сред търсените фотографи в града, известен е със сватбените и абитуриентските си сесии. В официалния си сайт съобщава, че е заснел над 1340 сватби в България и чужбина. Не крие факта, че е снимал и 11 сватбени тържества на служители на НАП. 

Записванията за абитуриентските фотосесии за т.нар. "Клас на Дардов" се правят година по-рано. Занимава се и с портретна фотография.

Ако бъде признат за виновен фотографът може да получи до шест години затвор и глоба до 10 000 лева.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина