Скандално четиво препоръчаха на 10-годишни деца от Пловдив за лятото

Автор: Plovdiv Now 48456
Скандално четиво препоръчаха на 10-годишни деца от Пловдив за лятото

Уран непрекъснато излива семето си в лоното на Гея. Първичният Уран няма друга дейност, освен сексуалната. Да покрива Гея непрекъснато, колкото може – той мисли само за това и прави само това.  Това не е откъс от книга за възрастни, а част от списъка с препоръчителна литература в пловдивско училище. "Старогръцки митове” на Жан-Пиер Вернан, е едно от заглавията, попаднали в списъка на четвъртокласниците от ОУ „Княз Александър Първи”, пише TrafficNews по сигнал на притеснена майка.

Вчера жената помолила 10-годишната си дъщеричка да и разкаже какво е прочела през деня. Останала в шок от чутото. Детето разказало как по време на поредното съвокупление между Уран и Гея Кронос отрязал гениталиите на баща си, след което ги хвърлил през рамо. В произведението се описва подробно как двамата създават поколението си.

„Много занимателно четиво, особено за момичета. Това са деца на 10-11 години”, възмущава се майката.

Наш репортер опита да осъществи връзка с ръководството на школото. Никой обаче не отговори на обявените телефони. Свързахме се и с директора на РУО Иванка Киркова. Тя обясни, че списъкът с препоръчителна литература се изготвя от преподавателите.

„Това е преценка на учителя и няма как да отговорим. Не сме получавали подобен сигнал”, обясни Киркова. Тя допълни, че РУО може да предприеме действия според компетенциите си, ако родителите подадат сигнал за проблема.

Екипът на TrafficNews е готов да отрази всички гледни точки по темата!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина