Скандален казус: Ти си ученичка и момчето, което харесваш, ти предлага трева. Какво ще направиш?

Автор: Plovdiv Now 5518
Скандален казус: Ти си ученичка и момчето, което харесваш, ти предлага трева. Какво ще направиш?

Автор: Джесика Вълчева

Учебник по философия за 8 клас предизвика бурна реакция на родители. Въпросът: "На какво учат децата ни в училище" отново е на дневен ред, а поводът този път е казус, в който са замесени наркотици.

"Моята идентичност и моят избор" поставя учениците в ситуация, в която трябва да решат дали да се впишат в групата и да вземат марихуана, или пък да откажат. Главно действащо лице в казуса е момиче, което отива на купон заедно с момчето, което харесва. Младежът й предлага джойнт, а тя трябва да реши дали да се съгласи и евентуално да спечели точки в неговите очи, или пък да му откаже.

Снимка на страницата от учебника по философия беше публикувана във Facebook групата "Национална група не на стратегията за детето 2019-2030". Естествено, последвалата реакция в социалните мрежи, е мълниеносна.

Родители са притеснени, че това е опит да се промотира употребата на наркотици в училище. Казусът имал и втори план – да се унищожат семейните ценности.

"От всички материали, които чета, прозират новите ценности на бъдещото общество... с любезното съдействие на образователната система.А именно: доносничество, употреба на наркотици и джендърство. Горките ни деца!!!!!”, написа една от притеснените майки.

Има и друга линия на създалата се дискусия. Не е тайна за никого, че подобни теми са табу в семействата, а това често може да доведе до лоши последствия, особено ако у дома липсва диалог.

Някои родители смятат, че това е напълно нормален начин да се повдигне дебатът за употребата на наркотици и да се обясни на подрастващите, че не е нужно да употребяват каквито и да било субстанции, за да се впишат в социална група.

"90% от родителите в групата дори не осъзнават, че децата им пушат трева, поне веднъж седмично. В София ВСИЧКИ около 16 са пушили поне веднъж. Не си мислете, че вашите деца са изключения. Може би трябва да се говори повече за това", коментира друг потребител под публикацията.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина