Сини лампи на всеки километър! Полицейски ескорт за агитките на Локо и Ботев

Автор: Plovdiv Now 6045
Сини лампи на всеки километър! Полицейски ескорт за агитките на Локо и Ботев

Автор: Александра Димитрова

Пловдивската и столичната полиция обединяват сили, за да осигурят обществения ред и спокойствие по време на финала на Купата на България между отборите на  "Локомотив Пловдив" и "Ботев".  На 15 май ще бъде мобилизирана и цялата техника на полицията на двата града. Шефът на Од на МВР - Пловдив старши комисар Атанас Илков обясни, че агитките на двата отбора трябва да се организират и да тръгнат заедно, като феновете на единият клуб ще потеглят  час по-рано, за да няма напрежение. Засега обаче не е ясно кои. 

Агитките ще бъдат ескортирани от служители на пловдивската полиция, като освен това по цялата магистрала ще има позиционирани патрулки. Пристигайки в София, феновете на двата отбора ще бъдат разделени, както и след приключването на срещата.

„Тук в Пловдив нека двете агитки да се съберат на различни места. Една дребна искричка може да възпламени цяла ситуация между феновете“, апелира Илков.

На срещата за обсъждането на мерките за сигурност присъстваха също кметът на Пловдив Иван Тотев, областният управител Здравко Димитров, представители на двата клуба и легенди на пловдивския спорт.

Обсъдени бяха опасенията на пловдивските фенове, че няма да могат да паркират в столицата. По думите на представителите на двата отбора, на провелата се среща със Столична община на 2 май е било казано, че всеки сам трябва да намери къде да остави автомобила си и подобна организация не може да бъде направена. Илков обаче увери, че това ще бъде обсъдено отново и няма как да не се вземат някакви мерки по въпроса, тъй като само до момента продадени са над 10 хиляди билета, а се очаква бройката да нарасне до сряда.

Кметът на града Иван Тотев пък коментира, че независимо кой ще излезе победител от мача, Пловдив вече е спечелил, тъй като два местни отбора ще играя финал. Освен това обясни, че деня след мача ще бъде организирано празненство за победителя.

„Два пловдивски отбора да играят финал в година, в която Пловдив е и европейска столица на културата е невероятно.“, допълни Тотев.

Областният управител на Пловдив пък призова феновете да бъдат внимателни по пътя към София и да покажат, че това е най-истинското и старо дерби в България.

„Пловдив не е само столица на културата, но и на спорта“, коментира Димитров.

Какво още казаха официалните лица на срещата, вижте във видеото:

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина